Ton Vonk

855516907_fysiocentrum-ton.jpg


Ruim 40 jaar ben ik werkzaam als fysiotherapeut. De anatomie, fysiologie en complexiteit van het menselijk lichaam heeft mij altijd gefascineerd. Alles in het lichaam werkt met elkaar samen, en bij problemen wil ik daar graag wat aan kunnen doen. Fysiotherapie alleen is dan niet altijd de oplossing. Dat is dan ook de reden dat ik acupunctuur ben gaan studeren en beoefenen, en dat ik mij verdiept heb in progressieve geneeskunde zoals homeopathie, voedingsleer, neuraaltherapie etc.
Met acupunctuur en andere vormen van alternatieve geneeswijzen, behandel ik o.a. vrouwen met overgangsklachten, maar ook mensen met bijvoorbeeld overgewicht.

Ook heb ik me toegelegd op de behandeling van chronische pijnklachten. Deze patiënten zijn met een combinatie van diverse therapieën vaak goed te helpen. Pijn is sowieso een uitdaging voor een acupuncturist, en door mijn holistische benadering kan ik vaak meer bereiken dan in eerste instantie gedacht.
Ik heb na al die jaren nog steeds heel veel plezier in mijn werk en vind de contacten met patiënten iedere dag weer prettig en leerzaam.

Sinds 1 januari 2019 ben ik niet meer werkzaam als fysiotherapeut. Wel ben ik nog werkzaam als acupuncturist binnen de praktijk.